Webinář: Úvod do ofenzivní bezpečnosti webových aplikací – 6. 4 2021

Webové aplikace jsou dnes extrémně časté. Napsat stránku už ví skoro každý. Co dělat, pokud je ale stránka napsaná tak, že obsahuje zranitelnosti, které mohou být zneužité útočníky?

Webinář od společnosti Accenture bude „hands-on“ a reprodukovatelný doma. Andrej Šimko vám totiž ukáže, jak fungují webové aplikace z pohledu pentestera, na co se dá zaměřit, a jak hledat webové zranitelnosti. Všechno bude demonstrované na programe Burp Suite Community, který je volně dostupný.

Co na přednášce nenajdete? Nezajímavé „manažerské“ statistiky, „business talk“, a podobné „nudné“ informace. Naopak, webinář vám poskytne soustu informací a tipů, jak se v bezpečnosti sami vzdělávat.

Přednáška je určená pro studenty, kteří se chtějí o bezpečnosti webových aplikací (z pohledu útočníka) dozvědět víc. Není nutné mít předešlé technické znalosti. V prvních minutách webináře bude sloužit jako úvod do problematiky a terminologie (proxying traffic, HTTP request + HTTP response, hlavičky, parametre, payloady, HTTP verbs, cookies, CVE, CVSS, authentication, CIA principle…). V rámci přednášky se však dotkneme i zajímavějších věcí. Dozvíte se mimo jiného i to, jak se můžete v bezpečnosti sami zdokonalovat. Ukážeme vám zajímané certifikace, tréningy, nástroje, a samozřejmě zranitelné webové aplikace na přecvičovaní vědomostí.

Webinář na téma Úvod do ofenzivní bezpečnosti webových aplikací začíná 6.4. od 18h na tomto odkazu: https://www.facebook.com/events/1412475655789494
Registrace není nutná a webinář je zdarma.

Webinář: Úvod do ofenzivní bezpečnosti webových aplikací – 6. 4 2021