Návštěva Dr. Lindsay Stevens (Stanford University) na FIS

V rámci programu Fulbright Specialist poctila naši školu návštěvou Dr. Lindsay Stevens ze Stanfordu. Ve dnech 19. až 29. 4. 2022 zavítala na Fakultu informatiky a statistiky, kde se podělila o své odborné znalosti týkající se informatiky ve zdravotnictví.

Dr. Lindsay Stevens je expertkou na pediatrii, mimo to se věnuje i využití IT v medicíně. Na FIS přednesla dvě přednášky o elektronických zdravotních záznamech a vzdělávacím zdravotnickém systému. Prezentace provázely rozsáhlé diskuze se studenty a vyučujícími o hlubších možnostech práce se zdravotnickými daty a o posílení využití dat v medicíně obecně. Tato data mají velký potenciál a mohou významně přispět ke zlepšení péče v českém zdravotnictví.

Kromě toho se Dr. Stevens setkala i s řadou členů naší fakulty. Její pohled na vývoj studijních programů a výzkum objasnil, jak lze přilákat partnery z České republiky i ze zahraničí tak, abychom podpořili větší využití práce s daty z oblasti zdravotnictví a otevřeli s tím spojené analytické možnosti. Díky její návštěvě se navíc otevřely i další příležitosti pro spolupráci s kolegy z Ameriky.

Návštěva Dr. Stevens na naší škole by se neuskutečnila bez podpory Komise J. Williama Fulbrighta. Děkujeme Dr. Lindsay Stevens za vedení, výuku a nový pohled na stipendijní příležitosti v oblasti zdravotnické informatiky. Těšíme se i na další spolupráci s ní a s komunitou Stanfordské univerzity.

Podívejte se na krátký rozhovor s Dr. Lindsay Stevens, který vznikl během její návštěvy u nás.