Nizozemsko mě naprosto potěšilo

Byl jsem vybrán na jedinou soukromou školu v Nizozemsku – Nyenrode Business University. Pro Erasmus jsem se rozhodl, protože jsem chtěl zažít tu zahraniční atmosféru, poznat něco nového, setkat se s novými lidmi po celém světě a v neposledním řadě je to vždy velké plus mít tuhle zahraniční zkušenost v CV, když se ucházíte o místo ve firmě.

Celý kampus byl famózní, už hned u hlavní brány nepřehlédnete školní hrad, díky čemuž je tahle univerzita charakterizována. Dále nechyběla menza, knihovna s učebnami (které fungovaly 24/7), zadarmo posilovna s tělocvičnou a mnoho dalšího. Škola se nachází v malé vesnici Breukelen, kde máte skvělou dostupnost do okolí, jako je třeba Amsterdam, Utrecht, Gouda a podobně.

Co se týče cestování, tak jsem chtěl zapadnout jako pravý lokál. Ve studentské půjčovně na kola jsem si půjčil parádní retro bicykl, se kterým jsem se snažil projet co nejvíc cyklochodníků v Holandsku. Stručně řečeno, po Erasmu cítím rozhodně lepší komunikaci v angličtině. Mám i kontakt na velmi dobré kamarádky z Francie či z Portugalska, se kterými jsem pořád ve spojení.

Nyenrode je sice zaměřená na management a business, takže informatiku nebo statistiku zde takřka nenajdete, na druhou stranu jsou zde předměty velice zajímavé a určitě jsem si z nich odnesl spousty zkušeností.

– Marek Bajtoš (Matematické metody v ekonomii B-MM), Nyenrode Business University v Nizozemsku. Napište mi na Instagram